STUALARM IMPORT, s.r.o / Katalog / AUTOPŘÍSLUŠENSTVÍ / Nabíječky + Jumpstarty / Startovací kabely + příslušenství / Kabel OBD pro zálohování napájení vozu při výměně akumulátoru
Kategorie
Maloobchod
Mapa ČR

Kabel OBD pro zálohování napájení vozu při výměně akumulátoru

Kód 35986
Doporučená cena s DPH 501
Dostupnost 27 ks + do 100 ks ext.
Recyklační příspěvek 2,0 Kč je zahrnut v ceně výrobku a je uveden za měrnou jednotku bez DPH.

      Vytisknout

 

Adaptér pro zachování napájení vozidla při výměně autobaterie, napojení přes konektor OBD II, napájení 12 V.

Adaptér slouží k uchování dat vozidla před odpojením akumulátoru (např. počítadlo krátkodobého nájezdu, diagnostické kódy a další data z řídicí jednotky, hodiny, paměť rádia apod.). Díky tomu není nutné po opětovném připojení akumulátoru vše znova pracně nastavovat.

Displej zároveň zobrazuje napětí vozidla a proud protékající zásuvkou.

 

Adaptér se z jedné strany připojí pomocí svorek externímu zdroji 12V (baterii), z druhé k servisovanému vozu pomocí OBD 2 zástrčky.

Následně je možno autobaterii odpojit, popř. zcela vyměnit za novou.

Zařízení obsahuje pojistku. Bere elektrickou energii z jiného zdroje nebo druhého vozu zaparkovaného poblíž a přes OBD2 konektor udržuje napájení v řídící jednotce vozidla, v němž se mění baterie. Díky tomu nedojde k úplnému odpojení napájení a ke smazání dat, jako při úplném odpojení autobaterie.

POZNÁMKA: Někteří výrobci vozidel neumožňují napájet palubní systémy prostřednictvím OBDII zásuvky. Před použitím se poraďte s manuálem výrobce vozidla, zda je použití spořiče paměti ve vozidle přípustné.

 

Postup použití:

Před výměnou akumulátoru: Zkontrolujte, zda je vypnuto veškeré příslušenství vozidla (ventilátor, vnitřní osvětlení atd.). Světlomety musí být v poloze OFF, nikoliv v poloze AUTO. Abyste zabránili přetížení pojistky tohoto přístroje, nebo jinému poškození vozidla, nepoužívejte zařízení, pokud je odběr proudu vozidla 5 A nebo více, když je vozidlo ve stavu VYPNUTO (lze ověřit multimetrem). Pokud nemůžete změřit odběr proudu vozidla, otočte klíčkem do polohy klíčkem do polohy VYPNUTO a vyčkejte 25 minut. Tím zajistíte, že všechny palubní systémy přejdou do režimu spánku a klidový odběr bude co nejnižší.

1. Připojte dvě krokosvorky k přídavné baterii 12V DC, rozsvítí se červená kontrolka.

2. Poté zasuňte zástrčku do konektoru OBD2, adaptér bude vydávat nepřetržité pípání.

3. A nyní můžete vyjmout starou baterii z auta a nainstalovat novou.

4. Odpojíme konektory v opačném pořadí.

Červená kontrolka svítí, což znamená dobré spojení s vozem.

Červená kontrolka nesvítí, což znamená, že není dobře spojeno s vozem.

Modrá kontrolka svítí a zobrazuje se proud.

Modrá kontrolka nesvítí a zobrazuje se napětí.

Doporučit produkt Kabel OBD pro zálohování napájení vozu při výměně akumulátoru

Vaše jméno:
* Váš e-mail:
 
Jméno příjemce:
* E-mail příjemce:

Vzkaz pro příjemce:

Ke vzkazu bude připojen název zboží a odkaz na detail zboží


* Opište kód z obrázku:

* Údaje takto označené jsou povinné a je třeba je vždy vyplnit.

Diskuse

Diskuze k produktu slouží především k předávání Vašich názorů a zkušeností s výrobkem a jeho instalací do jednotlivých typů vozidel.

Aby nedocházelo k poskytování zavádějících informací, každý nový příspěvek je před zobrazením na E-SHOPU editován a doplňován naším technickým oddělením. Odpovědi a nové příspěvky se tedy budou zobrazovat pouze v pracovní dny mezi 8.30-17 hodinou. Jelikož objektivita příspěvků vzhledem k vysoké technické, HW i SW náročnosti vozidel není 100%, nezodpovídáme za případné škody vzniklé z aplikace rad a příspěvků této diskuze!!!

Pokud budete vkládat svoje příspěvky jako „host“, nebude Vám zaslán e-mail s odpovědí ani informace o nových komentářích.

Upozorňujeme všechny účastníky diskuze, že příspěvky obsahující vulgární výrazy, reklamu na konkurenci, či inzerci na prodej či montáž vlastních komponent budou smazány. Prosíme, pište příspěvky k tématu, aby byla diskuze přínosná i ostatním.

 

Kontakty

STUALARM IMPORT, s.r.o.
Na Křivce 30
101 00 Praha 10
mapa + kontakt

Maloobchod

Mapa ČR
© STUALARM IMPORT, s.r.o
Provozováno na systému MajorShop
Filtrace dle automobilu